DOBRO DOŠLI NA NAŠ NOVI WEBSHOP!

Opći uvjeti i odredbe

Svako korištenje http://www.loveda.hr  te ostalih internetskih stranica u vlasništvu Matricaria d.o.o. podliježe ispod navedenim uvjetima korištenja. Dokumente, informacije i sadržaj s web stranice http://www.loveda.hr  (i/ili s drugih internetskih stranica u vlasništvu Matricaria d.o.o.) zabranjeno je kopirati, osim za osobnu uporabu i druge nekomercijalne svrhe, uz obavezno poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva (kao i svih ostalih pravnih ograničenja). Svako kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja s ove web stranice dopušteno je isključivo uz izričito odobrenje tvrtke Matricaria d.o.o.

POLITIKA PRIVATNOSTI I OPĆI UVJETI trgovačkog društva Matricaria d.o.o. iz Zagreba, Zelenjak 82, OIB: 32262258723.

O PRODAJNOM MJESTU
Matricaria d.o.o.
Zelenjak 82,
10090 Zagreb
OIB: 32262258723
MBS: 55558204

Registracija: Trgovački sud Zagrebu, iznos temeljnog kapitala društva: 20.000 kn, u cijelosti uplaćen u novcu.

Poslovni račun: PODRAVSKA BANKA d.d., IBAN: HR5623860021119042187

Osnivač društva: Damir Buković

Kontakt e-mail: info@loveda.hr

http://loveda.hr  web stranicu dozvoljeno je koristiti za privatne svrhe bez ikakvih naknada za korištenje, poštivajući uvjete i pravila upotrebe. Korištenjem http://loveda.hr  web shopa (internetske prodavaonice) obvezujete se poštivati navedena pravila i uvjete.

REGISTRACIJA

Kako bi obavili kupnju preko http://loveda.hr  web shopa, registracija nije obavezna. Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Dovoljno je jednokratno unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te proizvoljnu lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Preporučljivo je korištenje kombinacije znakova, odnosno velikih i malih slova.

Nakon unosa ovih podataka, registraciju dovršavate klikom na polje "Registracija". Vaš korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se upisivanjem korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava". Za svaku sljedeću kupnju, potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici odaberite "Izgubili ste lozinku?". Na ovoj lokaciji ćete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali te na koju će vam sustav automatski poslati link za resetiranje lozinke. Istu možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa.

ZAPRIMANJE NARUDŽBI

Roba se naručuje preko elektronskog obrasca. Web shop je uvijek otvoren za naručivanje i ne postoji radno vrijeme za narudžbe. Narudžbe se obrađuju radnim danom od 10.00 - 16.00 h. Kupac treba ispuniti ''Profil s osnovnim podacima'' za naplatu i dostavu željenih proizvoda, te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.

Kod proizvoda koji želite kupiti, kliknite "Dodaj u košaricu". U košarici možete birati količine ili odustati od kupnje. Nakon što ste odabrali željene artikle, kliknite na košaricu i odaberite "Blagajna". Na stranici blagajne popunite vaše podatke, odaberite način dostave, potom metodu plaćanja i odaberite "Naručite".  Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stići će na Vašu e-mail adresu.
Matricaria d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko Matricaria d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca robe telefonski ili e-mailom. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj http://www.loveda.hr  internetske prodavaonice je zaštićen i Matricaria d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na http://www.loveda.hr  stranicama, morate prethodno kontaktirati e-mail adresu info@loveda.hr.

Obavijesti u smislu članka 57. Zakona o zaštiti potrošača:
Obavijest o glavnim obilježjima robe koju kupac namjerava kupiti nalazi se uz svaki proizvod, a do detaljnog opisa proizvoda dolazi se odabirom opcije ''Pročitajte više''.  
Prodavatelj je trgovačko društvo Matricaria d.o.o. iz Zagreba, Zelenjak 82, OIB: 45993197268, info@loveda.hr, +385 91 2977 297.
Informacije o maloprodajnoj cijeni robe nalaze se uz svaki proizvod, a informacije o troškovima prijevoza, dostave ili poštanskih usluga, odnosno o tome da ti troškovi mogu biti naplaćeni ako ne mogu biti razumno izračunati unaprijed, nalaze se opisani u rubrici „Plaćanje i dostava“.

Obavijesti o uvjetima plaćanja, uvjetima isporuke robe i vremenu isporuke robe nalaze se u rubrici „Plaćanje i dostava“.

Obavijesti o načinu rješavanja potrošačkih pritužbi od strane trgovca nalaze se u rubrici „Povrat i reklamacije“.
U rubrici „Povrat i reklamacije“ nalaze se sljedeće obavijesti i dodatna pojašnjenja vezana uz:

  • informacije o uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid ugovora, kao i o obrascu za jednostrani raskid ugovora sukladno članku 74. stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača.
  • informacije o tome da je kupac dužan snositi troškove vraćanja robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, odnosno o troškovima vraćanja robe u slučaju da kod ugovora sklopljenih na daljinu roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena poštom na uobičajen način
  • informacije o tome da će, u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, nakon što je postavio zahtjev u skladu sa člankom 64. ili člankom 70. Zakona o zaštiti potrošača, kupac biti dužan platiti trgovcu razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. Zakona o zaštiti potrošača
  • informacije o tome da se kupac ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača u slučajevima u kojima je temeljem članka 79. Zakona o zaštiti potrošača to pravo isključeno, odnosno o pretpostavkama pod kojima potrošač gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke robe u skladu s relevantnim pozitivnim propisima.

Mehanizmi izvansudskog rješavanja sporova su sljedeći: u slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača. Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje.